Zorgvuldig onderzoek van cliënten

Waar gaat het programma over

Consulenten in de Wmo of Jeugdwet hebben een grote verantwoordelijkheid en vervullen een sleutelrol in de toegang tot specialistische voorzieningen. Zij moeten zorgvuldig onderzoek doen na melding en daarna – indien het tot een aanvraag komt – een zorgvuldig onderzoek naar de te verwachten gepastheid van de Wmo maatwerkvoorziening of de individuele Jeugdwetvoorziening.

In deze training leer je hoe je goed onderzoek doet binnen de primaire kaders van de Centrale Raad voor Beroep (CRvB), wat tevens een goede manier is om te werken aan kwaliteit en rechtmatigheid van Wmo maatwerkvoorzieningen of individuele Jeugdhulpvoorzieningen.

Voor wie is het programma bedoeld

De training is gericht op beleidsmedewerkers, casemanagers, consulenten, wijkteammedewerkers en andere professionals binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning en aanbieders van individuele jeugdhulpvoorziening.

Welke onderwerpen komen aan bod

Tijdens de training staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Rechtmatigheid van onderzoek door consulenten;
  • Het 2-pijler model voor onderzoek na melding;
  • Het 3-pijler model voor onderzoek bij inzet van maatwerk- of individuele voorziening (ZIN of pgb);
  • Triage bij consulenten en bij aanbieders;
  • Beslissen en handelen in onzekerheid;
  • Monitoren en bijstellen op cliëntniveau.

Data

Wegens het Covid-19 virus kunnen onze open inschrijvingen helaas voorlopig niet doorgaan. Houd onze website in de gaten of stuur ons een bericht voor meer informatie.

Voor iedere training geldt een minimaal aantal deelnemers.

Trainer

Huub Houben
Huub Houben is medisch directeur bij Argonaut Advies. Als zeer ervaren arts is hij gespecialiseerd in het onderzoeken van kwaliteit en rechtmatigheid binnen Wmo, Jeugdwet, en de gezondheidszorg. Hij houdt hij zich onder andere bezig met het beoordelen van zorg- en ondersteuningsplannen, het uitvoeren van audits gericht op kwaliteit en rechtmatigheid bij zorgaanbieders, en het beoordelen van stelsels en kaders zoals die door gemeenten voor Wmo of Jeugdwet zijn gemaakt.

Meer informatie

Wil je meer informatie, heb je specifieke vragen over deze training of ben je benieuwd wat wij verder voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken op 088 – 229 80 80 of vul hier het contactformulier in.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Contact